Så idag är det förberedelser.
Västerbottenpaj klara. Jag köpte färdiga pajskadillkronoåt. 2 äggkvarståjölk, 150 gr riven västerbottenost, 2 msk creme fraiche. 200 gr i 25 minuter. Nu får de svalna och till kvällen värmer vi på dem igen.
Fetaostrullar
Smördeg, 150 gr fetaost och en kruka persilja och lite peppar. Riv ost över och finhacka persilja. Rulla ihop längs långsidan.
Ställ in i kylen och låt stå till ca 20 min innan servering. Skär i cm-skivor, 200 gr i ugnen i 10 minuter.
Jammi.
Kräftlagen kokade jag igår. 2.5 liter vatten, 2 gula lökar, 2 dl ljust öl och dillkronor. Fick koka upp i 5- 7 minuter. Svalna helt och sen lajag i de tinade färdigkokta kräftorna.
Så nu ligger de i kylen och bara väntar på att vi skall greppa tag i dem tilm kvällen.
Men det kvarstår knäckebak och att göra en dipp till kräftor och räkor. Baugetter skall gräddas och bordet skall dukas.
Vi får se hur allting blir till kvällen.
2 kommentarer:
Fetaostrullarna ska jag testa! :-)
Åååh så himla gott det ska bli :-)
Skicka en kommentar