Ikväll bakas det saffransbiscotti.
Recept
1 påse saffran
2 msk cointreau
100 g smör
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl pecannöt ellee mandel
1 st apelsin, rivet skal
1 dl strösocker
1 ägg
Blanda saffran och likören o låt stå över natten.
200 grader i ugen. Smält smör. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt..
Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och apelsinskal i ägg o sockerblandningen. Blanda väl.
Forma två längder av degen på mjölad bänk och lägg på bakplåtspapper.
Grädda 15-20 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på plåten. Skär i ca 2 cm breda snitt o lägg med snittytan uppåt på bakplåtspappret.
Eftertorka ca 40 minuter i 75 grader.
Hoppas det smakar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar